Open/Close Menu Tőzsdei háttérelemzés intézményi partnerek számára. Oktatás, képzés és coaching kezdők és már gyakorlattal rendelkező tőzsdei kereskedők számára.

Vraskó Attila tőzsdestratéga blogja

Vraskó Attila vagyok, stratégaként a tőzsdei elemzés egyik speciális területén egy szakértőként működő csapatot vezetek. Elméleti tudásomat a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán szereztem. Immár 16 éve dolgozom a pénzügyi szektorban, ebből 13 éve befektetési területen, a tőzsdei elemzés világa pedig 7 éve ragadott magával.

Mit csinál egy tőzsde-stratéga és miért hasznos mások számára a “szemüvege”?

Mint elemzők, eleve analitikus típusúak vagyunk, amelynek hasznos velejárója a szakmai háttértudáson túl, hogy képesek vagyunk egy rendszer részletei mellett az egészet is egy időben látni. És ez a befektetések mai formájában működő, igen komplex és strukturált világában kétségtelen előnyt jelent számunkra.

Többféle elemzési irányzat létezik és működik a szakmánkban, ezek közül mi a kvantitatív elemzési vonalat képviseljük, amelynek jellemzője, hogy fokozottan adat-orientáltak vagyunk. Ennek köszönhetően sokkal inkább a tényeknek, mint a szubjektumoknak megfelelően ítélünk meg eseményeket, döntéseket.

Miért pont blog formájában?

Régóta bombáznak az ismerőseim elsősorban a befektetéseket, másodsorban az egyéb pénzügyeket érintő kérdésekkel. Azt tapasztalom, hogy jelenleg nincs vagy legalábbis kevés olyan elérhető információs forrás van, amely közérthetően, tömören és objektíven adná meg a válaszokat ezekre a kérdésekre.

Ez inspirált arra, hogy elindítsam blogomat “Hétköznapi pénzügyek egy tőzsdestratéga szemüvegén keresztül” címmel. Bár nincsen szemüvegem :), úgy gondolom, analitikus szemléletmódommal és a hivatásom során szerzett tapasztalataimmal sokak számára hozzá tudok járulni bizonyos pénzügyi események és összefüggések sikeres megértéséhez.

Blogomat hasznosnak fogja találni, amennyiben

  • többre vágyik, mint hogy valaki megmondja, konkrétan hol helyezze el a megtakarításait,
  • ha látni szeretné az összefüggéseket,
  • meg szeretné érteni bizonyos pénzügyi-gazdasági események okait és következményeit.