Analízis-technológiánk

Elemzési módszertanunk nagyobb részben kvantitatív, kisebb részben fundamentális módszereken alapul, amelyet abszolút hozam stratégiával ötvözünk.

Az abszolút hozam stratégiák előnye, hogy nem csak az árfolyam emelkedése, hanem annak csökkenése esetén is képesek profitot generálni, továbbá rendkívül széles eszköztárat tesznek elérhetővé a befektető/kezelő számára, amely jelentősen fokozhatja az eredményeket illetve csökkentheti a kockázatokat.

A kvantitatív piacvizsgálati módszerek velejárója, hogy az elemző a lehető legmagasabb objektivitásra törekszik magas számosság elérése mellett.

Az elemzett helyzetek számossága egyrészt az elemző megfigyelésének igazolására szolgál, továbbá arra, hogy ezáltal harmonikus eredménynövekedést biztosítson, vagyis a lehető legalacsonyabb kockázat és legkisebb eredményingadozás mellett érje el a kitűzött profitcélt.

Az elemzési metódusra vonatkozó objektvitás nagyobb részben elérhető, melynek köszönhetően egy igen szigorú szabályrendszer kerül megalkotásra az elemzők számára.

Ennek eredményeképpen a negatív részeredménnyel járó ügyletek száma rendkívüli módon csökkenthető, míg a pozitív kimenetelű “helyzetek” száma növelhető. Ez egyenes úton vonhatja maga után a profittermelés hatékonyságának emelkedését és hozam-kockázat arány fejlődését.

 

Biztonsági elemek

Biztonsági szintek

Az egyes ügyletek minden esetben rendelkeznek biztonsági szint (ún. stop loss) értékkel az elemzett eseményről átadott információs csomag részeként. A nagy számosságú ügyletnek köszönhetően az ügyletenként elemzett alapértékre vetített stop loss nominális mértéke alacsony szintre tehető, így ez jelentős mértékben csökkenti az egyes ügyletek ügyfélszámlákra vonatkozó kockázatát.

Statisztikai számosság

Statisztikai törvényszerűség, hogy a nagy számosságú, kisebb kockázattal járó ügyletek sorozata harmónikusabb eredménynövekedést hozhat, mint a kis számosságú, nagyobb kockázattal járó ügyletek sora. Ennek mentén elemzésünk során arra törekszünk, hogy elemzéseinket megfelelő számossággal biztosítsuk megbízóink számára, így segítve az egyenletes profit növekedést azok alkalmazása esetén.

Nagyfokú likviditás

Egy ügylet, akár a biztonsági szintnél, akár a profitcélnál történő lezárása abban az esetben biztosítható, amennyiben az adott eszköz rendkívül nagy forgalommal rendelkezik, azaz szinte mindig elmondható, hogy bőven van eladó és vevő a piacon az adott instrumentumra. Így elérhető az elemzett ügyletek nagyfokú likviditása, amely a befektetések biztonságának egyik legfőbb alappillére.

Többirányú diverzifikáció

Rendszerünk 14 nagy forgalmú instrumentumon, négy teljesen eltérő típusú piaci mozgást elemez, amely segíti az eredmények harmonikus növekedését. A különféle piaci tendenciák figyelemmel kísérése mellett törekedtünk arra is, hogy elemzéseink egy konkrét preferált régió helyett a világ több nagy gazdaságára (úgymint Ausztrália, az Európai Unió, Japán és az Egyesült Államok) egyidejűleg fókuszáljanak, így biztosítva a regionális porlasztást.